(recept
si oblíbilo 43 návštěvníků)
ŠPÍZY JAK JE NEZNÁTE
Potřebné ingredience
vepřové maso, koření dle chuti, olej, slanina, eidam vcelku, vejce, strouhanka, trochu mléka a hladké mouky....
Postup přípravy
-maso si nakrájíme na kousky a naložíme (nejlépe přes noc nebo i déle, min. 2 hodiny před přípravou) do směsi oleje, soli a libovolného koření - já používám na steak.....
-Slaninu nakrájíme na větší kousky a osmahneme na pánvičce dozlatova (viz. foto) - na sucho, pak ji necháme vychladnout, tuk ze slaniny můžeme přilít k masu do marinády....
-pak napichujeme špízy - maso, slanina, sýr a dále co máte rádi - klobáska, paprika pod. - (nedoporučuji moc cibuli, je pak rozblemcaná a není moc dobrá)
-Připravíme si těstíčko z hl. mouky a trochou mléka, pak přidáme vejce - vše dělám odhadem na 5 špízů stačí jedno vejce...... připravené špízy v tomto těstíčku obalíme (kdyžtak polévám lžící i do nejmenších záhybů) a dále obalíme ve strouhance
- takto obalené špízy smažíme ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje, kdo máte friťák, tak ve friťáku.... do zlatova z každé strany (obracím na 4x - nahoře, dole i na bocích) .. dáme odkapat a podáváme, nejlepší příloha jsou opečené brambory, hranolky nebo bramb. kaše.......
Další tipy:
.... Pokud chcete k tomu cibuli, doporučuji osmažit kolečka cibule zvlášť na pánvičce...
.... Místo strouhanky můžete použít rozdrcené kukuřičné lupínky.....
JE TO STEJNĚ JEDNODUCHÉ JAKO SMAŽENÉ ŘÍZKY.-) ALE LEPŠÍ!!!!!!
Váš protějšek určitě tuto mňamku ocení:-))))))))
DOBROU CHUŤ!!!
-Slaninu nakrájíme na větší kousky a osmahneme na pánvičce dozlatova (viz. foto) - na sucho, pak ji necháme vychladnout, tuk ze slaniny můžeme přilít k masu do marinády....
-pak napichujeme špízy - maso, slanina, sýr a dále co máte rádi - klobáska, paprika pod. - (nedoporučuji moc cibuli, je pak rozblemcaná a není moc dobrá)
-Připravíme si těstíčko z hl. mouky a trochou mléka, pak přidáme vejce - vše dělám odhadem na 5 špízů stačí jedno vejce...... připravené špízy v tomto těstíčku obalíme (kdyžtak polévám lžící i do nejmenších záhybů) a dále obalíme ve strouhance
- takto obalené špízy smažíme ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje, kdo máte friťák, tak ve friťáku.... do zlatova z každé strany (obracím na 4x - nahoře, dole i na bocích) .. dáme odkapat a podáváme, nejlepší příloha jsou opečené brambory, hranolky nebo bramb. kaše.......
Další tipy:
.... Pokud chcete k tomu cibuli, doporučuji osmažit kolečka cibule zvlášť na pánvičce...
.... Místo strouhanky můžete použít rozdrcené kukuřičné lupínky.....
JE TO STEJNĚ JEDNODUCHÉ JAKO SMAŽENÉ ŘÍZKY.-) ALE LEPŠÍ!!!!!!
Váš protějšek určitě tuto mňamku ocení:-))))))))
DOBROU CHUŤ!!!
OSMAŽÍME SLANINU NA PÁNVIČCE DOZLATOVA......
NAPICHUJEME ŠPÍZY ...MASO, SLANINA, SÝR.....
TAKTO ŠPÍZY OBALÍME V TĚSTÍČKU A VE STROUHANCE.... POKUD SI NEJSTE JISTI, MŮŽETE OBALIT 2X, ABY SÝR OPRAVDU NEVYTEKL...JÁ TO OBALUJI JEN JEDNOU...
A SMAŽÍME VE VYŠŠÍ VRSTVĚ OLEJE NA PÁNVI NEBO VE FRIŤÁKU
SMAŽÍME ZE VŠECH STRAN (LEHCE SE OBRACÍ ZA TY ŠPEJLE POMOCÍ VIDLIČEK )
A PODÁVÁME ... FANTAZII SE MEZE NEKLADOU:-))
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
kafra
(upraveno)
20. 1. 2008, 11:15
nádhera
basco
(upraveno)
20. 1. 2008, 11:27
@kafra
a hlavně výborný někdy to zkus
Žandula
(upraveno)
10. 7. 2007, 12:13
Vcera jsme zkouseli, dobrota, akorat sme meli problem s obalenim, strouhanka sice drzela, ale pri smazenise skoro cela oloupala , ale jinak dobrota
basco
(upraveno)
10. 7. 2007, 13:39
@Žandula
mě se teda nikdy neoloupala, možná víc rukama připlácnout samozřejmě před smažením, ne už na pánvi a nebo byl málo rozpálený olej, jinak nevím, čím by to mohlo být
Jitule64
(upraveno)
10. 7. 2007, 6:25
MŇAAAAAAAM!!! Hned bych si dala. Určo vyzkouším.
basco
(upraveno)
10. 7. 2007, 11:08
@Jitule64
já zase slintám u vašich receptů doufám, že pak dáte vědět nebo jeden pošlete na ochutnání
Bubalka
(upraveno)
10. 7. 2007, 1:10
Janičko, to je úžasné, úplně slintám, ale musím to vyzkoušet....
basco
(upraveno)
10. 7. 2007, 8:53
@Bubalka
dejte pak vědět, jak chutnalo